‘DPG Media wil RTL Nederland inlijven

DPG Media zou een bod voorbereiden op RTL Nederland en samen met Rossel op RTL Belgiƫ. Dat schrijft de Belgische zakenkrant De Tijd.

Voor de Nederlandse RTL-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL Z moesten vorige week bindende biedingen worden neergelegd. Ook weersite Buienradar en streamingdienst Videoland vallen onder RTL Nederland. Behalve DPG Media zou ook telecombedrijf VodafoneZiggo interesse hebben.

Het bod in België is al verder gevorderd dan in Nederland, schrijft de krant. Daar zouden DPG en Rossel tussen de 200 miljoen en 250 miljoen euro bieden. Rossel was tot eind vorig jaar minderheidsaandeelhouder van RTL België, maar verkocht dat belang aan moederbedrijf RTL.

De Luxemburgse RTL Group is al langer bezig om haar activiteiten te centraliseren met focus op de Duitse markt. De verkoop van de Franse, Belgische en Nederlandse activiteiten is daar een onderdeel van. Eerder werd al het Franse M6 verkocht werd aan TF1. RTL zette de Nederlandse en Belgische zenders naar verluidt eerder dit jaar in de verkoop. 

DPG Media is de groep achter onder meer Het Parool, AD, Volkskrant en NU.nl en in België achter VTM, HLN en Qmusic. Rossel geeft onder meer Le Soir uit, maar ook een reeks van Franse regionale kranten. 

 

Gerelateerde artikelen