DPG Media neemt prijsvergelijker in België over

Wikipower werd groot in België als specialist in energieprijzen. 

De Vlaamse uitgeefreus DPG Media heeft Wikipower overgenomen, een Belgische prijsvergelijker voor energie die ook groepsaankopen regelt. Daarmee breidt de mediagroep haar dienstenaanbod rond energie verder uit. In Nederland is DPG Media bekend als eigenaar van media als AD, de Volkskrant, Libelle, VTWonen en AutoWeek. 

DPG Media is zeer actief op de M&A-markt. Afgelopen najaar nam de Belgische uitgever de merken Kidsweek en SamSam over van Sijthoff Media. Vorige zomer werd Aldipress verkocht aan Bpost.

In België is het imperium van de familie Van Thillo al jaren actief in onlinediensten rond financiële producten en energie. Zo bezit de groep de prijsvergelijker Mijnenergie.be/monenergie.be. Ook Independer.be is eigendom van de groep. Daar komt nu ook het Luikse Wikipower bij. De Franse tak van Wikipower bleef buiten de deal.

Wikipower realiseerde volgens de recentste jaarrekening (2021) een omzet van 4,5 miljoen euro en een brutomarge van 3,1 miljoen euro. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.
 

 

Gerelateerde artikelen