DPA geeft overname ICT niet op en kijkt naar nieuwe overnamekandidaten

Automatiseringsbedrijf DPA zet de overname van ICT automatisering door en kijkt naar nieuwe overnamekandidaten. Het bedrijf houdt zijn aandeel van 20% in de branchegenoot aan. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) naar aanleiding van een uitspraak van president-commissaris Ron Icke van DPA.
Eerdere overnamepogingen van DPA om ICT in te lijven zijn mislukt omdat het management van de overnamekandidaat de deal niet zag zitten. Als defensiestrategie zocht ICT toenadering tot branchegenoot Brandfort, maar ook deze deal liep stuk. Na de mislukte fusie kreeg ICT een nieuw managementteam. 
De aandeelhouders van Brandfort kregen advies van advocatenkantoor Loyens & Loeff. Rabobank en  de Brauw Blackstone Westbroek adviseerden ICT bij de deal.
DPA ziet goede groeikansen met een overname van ICT. Door de bundeling van de diensten van DPA en ICT kan het fusiebedrijf klanten een betere, bredere, propositie aanbieden. Volgens het management van DPA is dit een belangrijke wens van klanten. 
De groeipogingen van DPA zijn niet gratis, zo blijkt uit het artikel in het FD. De deelneming in ICT is gefinancierd met een lening van aandeelhouder Project Holland Deelnemingen met een rente van 7%. DPA wil de lening voor 1 september herfinancieren. Naast ICT is DPA op zoek naar andere overnamekandidaten omdat het management van mening is dat het ‘aan de onderkant van de gewenste omvang zit’. Eerder kocht DPA de bedrijven CreditForce, Caubergh en Technipower.
Gerelateerde artikelen