‘Douwe Egberts stelt beursgang noodgedwongen uit’

De beursgang van JDE Peet's, het bedrijf achter koffiemerk Douwe Egberts, wordt naar verluidt uitgesteld.

De koffie-onderneming stond klaar om nog voor de zomer naar de Amsterdamse beurs te gaan, maar door de dramatische koersdalingen van de afgelopen dagen ziet eigenaar JAB Holdings ervan af, meldt Het Financiële Dagblad op basis van meerdere bronnen.

"Het zou bijna vreemd zijn als je de beursgang nu doorzet", zei een ingewijde tegen de krant. "Dan denken beleggers: wat is hier aan de hand?" Het nieuwe coronavirus geeft volgens het FD een extra complicatie. Door reisbeperkingen mogen de begeleidende bankiers en beleggers elkaar soms niet meer ontmoeten.

Eerder leek het er nog op dat JDE Peet's mogelijk al in de eerste helft van dit jaar een notering zou krijgen in Amsterdam. Er werd naar verluidt gemikt op een opbrengst van zo'n 3 miljard euro. Daarmee zou het de grootste Europese beursgang zijn sinds die van de Duitse remmenfabrikant Knorr-Bremse in Frankfurt in oktober 2018.

Een woordvoerder van JAB ontkent dat er sprake is van uitstel van de beursgang. "De beursgang is nog niet officieel aangekondigd, dus kan er van uitstel ook geen sprake zijn." Volgens de zegsman is JAB nog altijd bezig de mogelijkheden van een beursgang te verkennen. Hij verwacht dat die verkenning ergens dit jaar wordt afgerond, zoals gepland.

Meerdere beursgangen staan de laatste tijd op losse schroeven door de onzekerheid op de beurzen. Persbureau Reuters meldde vorige maand op basis van ingewijden dat de beursgang van vervoersbedrijf Arriva, onderdeel van Deutsche Bahn, wordt uitgesteld. Het Duitse spoorconcern wilde geen commentaar geven.

(ANP)

Gerelateerde artikelen