Doorstart De Keizer Marine

Superjachtspecialist De Keizer Marine Engineering uit Zaandam maakt een doorstart. TBI neemt via dochterbedrijf Eekels de systeemintegrator De Keizer Marine over. Hierdoor is baanbehoud voor een groot aantal Nederlandse medewerkers gegarandeerd en blijft een wereldspeler in de superjachtindustrie bestaan. Dat schrijft vakblad Schuttevaer.

De curatoren hebben zondagavond de doorstart bekendgemaakt. Eekels Technology, een dochteronderneming van TBI Holdings B.V, is een technologiebedrijf gespecialiseerd in projecten en onderhoud en actief binnen de maritieme en offshore wereld neemt De Keizer Marine over.

Na de surseance van betaling die op 12 oktober door de rechtbank Noord-Holland aan De Keizer International en De Keizer Marine Engineering werd verleend, volgde op 15 oktober de faillietverklaring.

Curator Rocco Mulder, Pot Jonker Advocaten: "We zijn verheugd dat we de toekomst van De Keizer in nog geen kleine drie weken tijd door middel van een doorstart veilig hebben kunnen stellen. De Keizer is een wereldspeler. Hierdoor was het voortbestaan van De Keizer ook van groot belang voor veel andere marktpartijen."

Gerelateerde artikelen