Door VC-ondersteunde legal spin-out van Deloitte gelanceerd

Nieuw AI-Platform Moonlit geeft juridische professionals inzicht in EU-rechtspraak en trends.

Moonlit.ai kondigde vandaag de commerciële lancering aan van zijn juridische platform, dat is ontworpen om jurisprudentie en wetgeving van EU-lidstaten te centraliseren en analyseren.

Met de steun van durfkapitaal heeft Moonlit als doel de toegang tot rechtspraak te verbeteren en duidelijkheid te scheppen in het versnipperde juridische landschap van Europa.

Oorspronkelijk ontwikkeld als een intern hulpmiddel binnen Deloitte, biedt Moonlit nu een uitgebreide AI-gestuurd juridisch onderzoeksplatform dat voortdurend juridische activiteiten in EU-lidstaten volgt.

Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, stelt het platform gebruikers in staat om juridische zaken te onderzoeken in meerdere landen en talen. Elk opgehaald document wordt direct voorzien van vertalingen, samenvattingen en inzichten. Deloitte fungeert als lanceringspartner van het platform.

“De investering en afsplitsing van Deloitte zijn een logische volgende stap voor Moonlit”, aldus Roderick Lucas, medeoprichter en CEO van Moonlit. “We zijn dankbaar dat we kunnen voortbouwen op jarenlange investeringen van Deloitte en ons bereik als onafhankelijke entiteit kunnen uitbreiden. Onze technologie maakt grensoverschrijdend juridisch onderzoek efficiënter en deze afsplitsing maakt het toegankelijk voor alle juridische professionals in Europa.”

“Ondanks dat bijna zeventig procent van de nationale wetten wordt beïnvloed door EU-regelgeving en -richtlijnen, richten de meeste Europese advocaten zich voornamelijk op nationale jurisprudentie”, legt Dirk-Jan van den Broek, medeoprichter en CFO van Moonlit, uit. “In een steeds meer onderling verbonden Europa, waar juridische precedenten uit het ene land de beslissingen in een ander land aanzienlijk kunnen beïnvloeden, is dit hulpmiddel onmisbaar.”

De afsplitsing wordt aangedreven door een investering van Curiosity VC, een in Amsterdam gevestigde investeerder in verantwoordelijke AI-softwarebedrijven. “We zijn verheugd om Moonlit te ondersteunen in hun missie om juridisch onderzoek te transformeren”, aldus Maurice Beckand Verwee, partner bij Curiosity VC. “Hun innovatieve benadering, die AI combineert met juridische expertise, zal een aanzienlijke impact hebben op hoe juridische professionals wereldwijd werken en de transparantie in het juridische systeem vergroten.”

Gerelateerde artikelen