Domus Magnus versterkt zich met overname DS Verzorgd Wonen

DS Verzorgd Wonen en Domus Magnus gaan in februari 2016 fuseren. Beide organisaties zijn exploitanten van luxe zorgappartementen voor ouderen. De gefuseerde organisatie ontstaat op initiatief van Domus Magnus en gaat dan ook verder onder deze naam.
De investeerder achter Domus Magnus is Navitas Capital, het family office van de familie Zeeman. "Door samen verder te gaan, ontstaan er grote voordelen", zegt directeur Hans Bos van DS Verzorgd Wonen. "In de nieuwe situatie heeft de organisatie een schaalgrootte die past bij de huidige tijd. Kleinschaligheid per locatie is alleen duurzaam als er een solide en professioneel bedrijf achter staat. Door te fuseren kunnen we een hogere kwaliteit bieden, terwijl de overhead kosten per woonzorglocatie laag gehouden worden."
Directeur Erwin Miedema behoudt de rol van algemeen directeur, Hans Bos richt zich in het nieuwe bedrijf op het opzetten van nieuwe luxe woonzorglocaties voor Domus Magnus. Er zullen geen ontslagen vallen.
De nieuwe organisatie gaat verder met elf bestaande kleinschalige locaties, vier nieuwe locaties in ontwikkeling en totaal 560 medewerkers. Erwin Miedema; "De fusie past in onze strategie van substantiële groei. De vestigingen van Domus Magnus en DS Verzorgd Wonen zorgen samen voor een goede spreiding over midden Nederland. Daarnaast lijken de organisaties erg complementair in kennis en ervaring."
 
Gerelateerde artikelen