Dochters Stork naar Duitse industriereus Bilfinger

De bedrijfsonderdelen zijn goed voor een omzet van een half miljard.

Het Duitse industrieconcern Bilfinger neemt bedrijfsonderdelen van branchegenoot Stork over, met name in Nederland en België. Ook onderdelen in Duitsland en de Verenigde Staten vallen onder de deal. De onderdelen zijn goed voor een omzet van ongeveer 500 miljoen euro en bieden werk aan ruim 2700 vaste medewerkers.

Bilfinger is een wereldwijd opererende industriële dienstverlener voor de procesindustrie, bijvoorbeeld voor onderhoud in fabrieken in de metaal-, energie en olie- en gassector. Het bedrijf heeft 36.000 mensen in dienst. Stork is actief in dezelfde branche met wereldwijd 17.000 medewerkers verspreid over honderd landen. Ruim tweeduizend van hen werken in Nederland.

“De transactie versterkt met name Bilfingers marktaanwezigheid in Nederland en België en het dienstenaanbod voor zijn klanten”, stelt Bilfinger in een verklaring. Na de afronding van de overname, die gepland staat voor de eerste helft van 2024, zal Bilfinger meer dan 4600 mensen in dienst hebben in Nederland en België. Het bedrijf was al actief in beide landen.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen