Dochter Pet Service Holding neemt failliete onderneming over

Het Nederlandse Pet Service Holding NV genoteerd op Euronext, onderzoekt doorstart Van Ree.

Een 100 procent dochter van Pet Service Holding NV (PSH), heeft overeenstemming bereikt met de curator van Van Ree B.V. Amsterdam om de voorraad en inventaris (activa) over te nemen uit de boedel van deze onderneming, die eind november failliet werd verklaard. Er is op dit moment nog geen besluit genomen hoe deze doorstart eruit gaat zien, mede omdat er nog geen volledig inzicht is in alle (IT) systemen.

Van Ree B.V. Amsterdam was leverancier van dierenbenodigdheden en beschikte over een aantal eigen merken. De onderneming stamt uit 1875 en behaalde in 2023 twaalf miljoen euro omzet. Van Ree was de laatste jaren in handen van een investeringsmaatschappij die de activiteiten niet wist te continueren.

De groothandel beschikt over een bedrijfshal van 7.000 m2 in Amsterdam en had 14.000 artikelen op voorraad. Naast de eigen merken was er een eigen cash en carry op de locatie aan de Basisweg 48 in Amsterdam, waar dierspecialisten en winkeliers hun dierenbenodigdheden konden inkopen.

Geprobeerd wordt om een nieuwe onderneming zodanig te structuren dat er synergievoordelen met de bestaande ondernemingen van Pet Service Holding (PSH) kunnen worden gerealiseerd. PSH verwacht dat door de toevoeging van deze nieuwe activiteiten waarde voor de aandeelhouders zal worden gecreƫerd. Daarnaast worden er inspanningen geleverd om de werkgelegenheid te behouden.

(ANP)

Gerelateerde artikelen