Dochter Main Capital slaat toe in Zweden

Alfa eCare sluit zesde en zevende deal in het hoge noorden.

De Nederlandse investeerder Main Capital heeft een dubbele deal gefinancierd in Zweden. Alfa eCare, een Scandinavische softwareleverancier voor de private en publieke zorgmarkt, neemt de Zweedse bedrijven 2Bra System AB en Selfpoint AB over. 2Bra System levert oplossingen voor de arbeidsbemiddeling, terwijl Selfpoint een low-code platform biedt voor workflow- en procesmanagementoplossingen. 

Main Capital, opgericht in Den Haag, is al langer actief in Zweden. Zes jaar geleden opende de investeerder een vestiging in Stockholm. Sinds twee jaar participeert het bedrijf in Alfa eCare, dat sindsdien het ene na het andere bedrijf in Scandinavië heeft overgenomen. De jongste aanwinsten zijn deal nummer zes en nummer zeven in het hoge noorden.

2Bra System is specialist in software voor kwaliteitszorg en doel- en procesmanagement aan gemeenten en bedrijven. Het Zweedse bedrijf levert aan meer dan 100 gemeenten. Selfpoint, de andere aanwinst, is marktleider in digitalisering van workflow en procesmanagement voor publieke instellingen. 

 

 

Gerelateerde artikelen