Doccle neemt datakluis Smart Service Company over

Digitaal administratieplatform Doccle zet met overname voet op Nederlandse bodem.

Het grootste digitale administratieplatform van België Doccle neemt de datakluisoplossing van het Nederlandse technologiebedrijf Smart Service Company over. Het is een bescheiden overname, want bij Smart Company werken maar drie mensen. Maar de Belg wil de technologie van het Amsterdams bedrijf gebruiken om de activiteiten verder uit te rollen. 

Speciaal voor dat doel komt er een nieuwe vestiging in Bergen op Zoom. Otto Lagemaat, de oprichter van Smart Service Company, blijft verantwoordelijk voor de business in Nederland. Het Belgische bedrijf mikt op vier miljoen Nederlanders die in vijf jaar gebruik gaan maken van de service. Er komt een nieuwe Nederlandse vestiging in Bergen op Zoom. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

In België maken bijna  drie miljoen mensen en 17.500 bedrijven gebruiken de Belgische documentenkluis voor het beheer van loonadministratie. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van zeven miljoen euro. Voor dit jaar mikt het bedrijf op een omzet van tien miljoen euro.

 

Gerelateerde artikelen