Dit zijn de league tables van Q1 2019

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:17
Rabobank levert Lazard goud, KPMG is back in the game en AKD maakt een sprong. Dit zijn de league tables van Q1 2019

[scroll naar beneden voor alle league tables en marktcijfers van Q1 2019]

–> Bekijk hier de advertentie in Het Financieele Dagblad

Rabobank levert Lazard goud in Q1

De grootste deal van het eerste kwartaal is de verkoop van een deel van Rabobank National Association aan de Amerikaanse bank Mechanics voor 1,84 miljard euro. De verkoop is de grootste deal van het jaar en levert de betrokken adviseurs topposities op in de league tables naar waarde. De gelukkigen zijn de zakenbanken Lazard en Credit Suisse en advocatenkantoren Sullivan & Cromwell en Wachtell, Lipton, Rosen & Katz. Rabobank was zelf ook bij de deal betrokken*. 

Zakenbankier Bas van der Vlist van Lazard is positief gestemd over de markt. “We zien een sterke aanhoudende M&A activiteit, zowel in de publieke als private sfeer. Overnames blijven voor onze klanten een belangrijk middel om groei te realiseren en strategische doelen te accelereren.”

Stibbe is het hoogst genoteerde advocatenkantoor in de league table gesorteerd op dealwaarde. Partner Egbert Vroom is erg tevreden. “Wij zijn blij dat onze cliënten in het eerste kwartaal van 2019 Stibbe wederom hebben weten te vinden en ons een leidende rol hebben toevertrouwd in veelal complexe internationale zaken.”  

KPMG en AKD terug van weggeweest

Na een matig 2018 is het M&A-team van KPMG weer helemaal terug. Het kantoor had in 2018 een paar tegenslagen te verwerken en sloot het jaar af met een 14e positie in de league tables gesorteerd op aantal deals. Nu staan de dealmakers uit Amstelveen met tien deals op de eerste plaats. 

Advocatenkantoor AKD heeft net als KPMG een mooie sprong gemaakt. Het kantoor eindigde 2018 op de negende plaats in de league tables gesorteerd op aantal deals en gaat in Q1 aan kop. 

Danny Bosker, de dealkapitein van KPMG, ziet verder groei in het verschiet. “Q1 was voor ons een uitstekend kwartaal waarin wij niet alleen een aantal transacties succesvol hebben afgerond maar ook mooie aansprekende nieuwe opdrachten gegund hebben gekregen van onze groeiende klantenbasis en waarin wij tegelijkertijd ook het team verder hebben kunnen uitbreiden.

Nathalie van Woerkom
Nathalie van Woerkom van AKD erkent dat ze een druk eerste kwartaal hebben gehad. "We hebben denk ik met name een goed kwartaal gehad omdat de eerder door AKD gemaakte keuzes zich nu aan het uitbetalen zijn. We zijn als kantoor goed gaan kijken naar onze propositie en hebben een aantal belangrijke strategische keuzes gemaakt. Zo hebben we de keuze gemaakt om niet alleen diensten van advocaten en notarissen aan onze cliënten te willen leveren, maar ook diensten van fiscalisten, om zo een echt full service kantoor te kunnen zijn. Ook hebben we een kantoor in Luxemburg geopend, om ons nog beter te positioneren voor bedrijven of investeerders die in de Benelux actief zijn. In Brussel hebben we onlangs ook flink uitgebreid." 

Stuivertje wisselen tussen Deloitte en PwC
Het is stuivertje wisselen in de top van de league table transaction services. Deloitte heeft in het eerste kwartaal de nummer één positie van PwC overgenomen gezien de totale dealwaarde. Eind 2018 stond PwC op één. Gezien het totale aantal deals doet Deloitte ook goede zaken. Het kantoor gaat stevig aan kop met een voorsprong van zeven deals op de nummer twee, KPMG. De hegemonie van de big 4 wordt doorbroken door Sincerius. Het kantoor nestelt zich tussen PwC en EY op de vierde plaats in de league table gesorteerd naar aantal deals.

*advies aan het eigen moederbedrijf telt in de league tables mee onder de categorie ‘inhouse m&a’.  

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen