Dit zijn de drie grootste zorgen van M&A professionals

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:39
De meeste dealmakers wereldwijd blijven optimistisch over dealactiviteit in 2023.

Uit het recente M&A-onderzoek van Lex Mundi, een professioneel dienstennetwerk van advocatenkantoren, komen de verwachtingen naar voren van M&A-professionals voor 2023. 

Terugkijkend op de resultaten van het onderzoek van 2021, verwachten de respondenten dat 2022 een goed jaar zou worden na de recordbrekende activiteit in 2021. Dit bleek een accurate voorspelling te zijn. 

Dit jaar blijven de meeste respondenten optimistisch over dealactiviteit in 2023, maar er zijn een aantal lidfirma’s van Lex Mundi die enige terugval verwachten in dealactiviteit. Het economische klimaat neemt de eerste plaats in als de belangrijkste onzekerheid voor de meeste respondenten. Leden melden verder dat de focus op COVID-19 in M&A-deals is afgenomen, zo niet helemaal verdwenen.

De grootste zorgen van de geïnterviewde professionals werkzaam bij private ondernemingen zijn: 
1. Economische klimaat 
2. Structurering transacties
3. Due dilligence | 3. Waarderingskloven

Wat betreft dealvolume, denkt ongeveer 50 procent dat dit gelijk zal blijven vergeleken met 2022. Ongeveer een kwart voorziet een stijging en weer een kwart denkt juist dat het aantal transacties gaat dalen. 

De topsector in Europa wordt volgens Europese dealmakers technologie, media en telecom. Op de tweede plek komt de energiesector en vastgoed eindigt op de derde plek. 

Lees ook: Lees het M&A Trendonderzoek – Topdealmakers over de M&A-markt
 

Gerelateerde artikelen