Dit zijn de dealmakers bij de verkoop van GrandVision

De grote klapper van € 7,13 miljard is een prooi voor dealmakers van onder meer Stibbe, ING en De Brauw.

Het is hét dealnieuws van de dag en waarschijnlijk ook van het kwartaal: het belang dat EssilorLuxottica neemt in de  optiekketens van HAL Investments- geen wonder dus dat de grote kantoren van Nederland hun blik over de zaak hebben laten gaan. Allereerst is er natuurlijk HAL zelf, waar Jaap van Wiechen de exit heeft begeleid. NautaDutilh was namens HAL Investments verantwoordelijk voor het juridisch advies. Dit team stond onder leiding van Leo Groothuis

De Frans/Italiaanse fabrikant van brillen en lenzen wordt geadviseerd door Citigroup en heeft als internationale advocatenkantoren BonelliErede, Latham & Watkins en Sullivan & Cromwell in de arm genomen. In Nederland strijkt Stibbe met de eer: liefst twaalf man werkten aan de deal, onder leiding van Björn van der Klip. Hogan Lovells was ook betrokken, met Wouter Jongen in de lead. 

ING vinden we terug als adviseur van GrandVision, een mooie deal voor Rob van Veldhuizen en zijn team. De Brauw Blackstone Westbroek was lead counsel – hier tekende het team van Klaas de Vries. Verder wordt Bredin Pratt genoemd. Edelman verzorgde de communicatie voor GrandVision, met Jacqueline Lenterman in de lead. 

Gerelateerde artikelen