Directeur Harry de Wit verlaat TMG

Algemeen directeur Telegraaf Landelijke Media Harry de Wit heeft besloten zijn functie bij het mediabedrijf neer te leggen. Dit maakte Telegraaf Media Groep dinsdagavond bekend.

"In het kader van de aangekondigde reorganisatie was reeds eerder vastgesteld dat de functie van Algemeen Directeur Telegraaf Landelijke Media zou komen te vervallen waarna hij mogelijk een nieuwe directiefunctie zou krijgen in het nieuwe kernbedrijf van TMG", zo liet het mediabedrijf dinsdag weten.

De Wit heeft volgens TMG echter besloten een uitdaging te aanvaarden buiten het mediabedrijf. "In goed overleg met de raad van commissarissen is besloten dat hij daarom zijn functie als algemeen directeur zal neerleggen. Hij hoopt op deze wijze bij te dragen aan een verdere de-escalatie van de interne spanningen", zo voegde TMG daaraan toe.

Eerder liet De Wit zich kritisch uit over de beoogde overname van TMG door het Vlaamse mediahuis. De Wit zei meer te zien in een verkoop aan Talpa van John de Mol.

"Talpa is een partij die voor TMG iets toevoegt aan de toekomst, niet een partij die iets toevoegt aan het verleden", zei De Wit tegenover Het Financieele Dagblad.

Door: ABM Financial News

Gerelateerde artikelen