Dik Wessels is overleden

Begin dit jaar bracht de familie Wessels het vastgoedbedrijf nog naar de beurs.

De Overijsselse ondernemer en miljardair Dik Wessels is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van VolkerWessels, het bouwbedrijf waarvan zijn vader een van de grondleggers was, dinsdag bevestigd.

Wessels nam in 1968 de leiding over het familiebedrijf over van zijn vader. Hij was er tot zijn dood actief als commissaris. Met een geschat vermogen van 4 miljard euro was hij volgens zakenblad Quote dit jaar de op twee na rijkste Nederlander.

Begin dit jaar bracht de familie een belang van 35% in VolkerWessels naar de beurs, waarbij de familie 575 miljoen euro incasseerde. VolkerWessels is het restultaat van verschillende fusies, waaronder in 1997 met Volker Stevin. 

Bekijk de deal in de database

VolkerWessels stond eerder al eens aan de beurs genoteerd – van 1990 tot 2003. " Door vele overnames in de bouw kocht ik omzet; de teller stond vlak voor de beursgang op 506 miljoen gulden," zei Wessels in zijn laatste interview afgelopen september met Quote.

Na dertien jaar haalde hij het bouwimperium weer van de beurs af met het kapitaal dat hij had geincasseerd dankzij de beursgang van World Online. Wessels was een van de weinigen die geld verdiende aan dit gefailleerde internetbedrijf. 

Behalve het bouwbedrijf, investeert de familie ook in andere sectoren via de eigen investeringsmaatschappij Reggeborgh. 

Lees hier het uitgebreide en laatste interview met Dik Wessels door zakenblad Quote

Gerelateerde artikelen