Digitale en fysieke aanwezigheid spelen volgens Best M&A Director 2015 Marc Koster een grote rol

In aanloop naar de M&A Awards 2016 op 15 december schotelt MenA.nl vijf winnaars van vorig jaar vijf vragen voor. Vandaag is dat Marc Koster, Heineken, winnaar van de Best M&A Director Award 2015, en dit jaar opnieuw genomineerd voor die prijs.

1. U werkt inmiddels meer dan 36 jaar bij Heineken. Hoe houdt u het zolang vol?
Heineken is een bedrijf dat mij al die tijd een professionele uitdaging is blijven bieden in een veelheid van verschillende functies. De afgelopen 14 jaar heb ik M&A mogen doen en in die periode hebben we zo’n 50 acquisities gedaan. Het is buitengewoon dynamisch, professioneel en intellectueel uitdagend, binnen een enorm inspirerende omgeving. Ik heb nooit de aandrang gehad om weg te gaan.”

2. Wat moet een goede M&A-director bezitten?
“Eerst en vooral moet die persoon een helder beeld hebben van de strategie die zijn of haar onderneming nastreeft. Je moet meteen kunnen aanvoelen wat voor transactie potentieel waarde kan creëren. Zo kun je je energie en resources op de meest efficiënte wijze aanwenden, zonder dat je met teveel man overal achteraan loopt. Daarnaast is een intern wijdverspreid netwerk nuttig, zowel in Nederland als buitenland. Een goede M&A-director bewaart ook het overzicht van afstand over een groot aantal projecten, en dat kan complex zijn.”

3. Hoe bekijkt u de sterke trend van opkomende lokale en ambachtelijke biertjes (binnen de wereldeconomie)?
“Het is een fundamentele verandering in de smaak van consumenten en de voorkeur van consumentenpopulatie die geweldige kansen biedt aan iedereen. Bieren die afwijken van de standaard kunnen al gauw een betere prijs opleveren. Anderzijds is het een grote uitdaging, een concept te creëren dat aanspreekt. Er zijn veel spelers, en bijvoorbeeld in de VS is de impact nog groter dan in Europa of Azië. Er is ontzettend veel keuze, en het lijkt erop dat de stagnering van de groei van craft in de VS in de hand wordt gewerkt doordat het aanbod zo groot is. Verwarring bij de consument dus.”

4. Hoe gaat Heineken daarmee om?
“Onze portfolio van merken en type bieren wordt daarop zo goed mogelijk aangepast. Als reactie hebben we een echte step-up gedaan in onze productontwikkeling, daarmee is onze portfolio breder dan ooit. Op sommige plekken ter wereld kopen wij craft brewers, zodat we blijven meespelen. Naast dat het in deze industrie een verschillend product betreft, is de dialoog met de consument anders. Televisiereclames bij craft beers werken bijvoorbeeld niet, dus moet je op een andere manier gaan communiceren. Zowel digitale als fysieke aanwezigheid spelen daarin een grote rol.”

5. Wat zijn uw verwachtingen voor de fusie- en overnamemarkt in 2017?
“Ik denk dat zolang de rente zo laag blijft, er een actieve overnamemarkt zal zijn. Het zorgwekkende is echter dat de prijzen sky-high worden gedreven, omdat iedereen zich acquisities makkelijker kan veroorloven. Kunstmatig hoge prijzen door de lage prijs van financiering, geeft aan hoe ongezond de situatie is. Als het even mis gaat met de renteontwikkelingen, dan zullen bij herfinanciering veel bedrijven zichzelf tegenkomen.”

 


Intussen kunt u nog altijd uw stem uitbrengen op de Best Small Cap Deal 2016 en Best Young Talent 2016. 

Best Small Cap Deal 2016
Waar grote deals vaak ontstaan uit een koker van juridisch dichtgetimmerde documenten, een krijgsmacht aan adviseurs en een door McKinsey goed gekeurde overnamestrategie, daar worden de small caps juist gekenmerkt door emoties, ondernemersinstinct en onderhandelingskwaliteiten. Zeker een mooi genre dus, die small caps. Geef u stem daarom in alle wijsheid aan de beste deal. Ga naar de nominaties voor de Best Small Cap Deal 2016.

Stem op uw favoriete Small Cap Deal

Best Young Talent 2016
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor Best Young Talent 2016.

Stem op uw favoriete Young Talent

Bezoek 15 december de M&A Awards 2016, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen