Digital Realty koopt Interxion voor $ 8.4 mrd

Megadeal in de datacentersector: Interxion bundelt krachten met Digital Realty; een mooie klus voor de advocaten van De Brauw en Greenberg Traurig.

Het hele zakenleven verhuist naar de cloud en iedereen scrollt zich suf: geen wonder dus dat Nederland volgebouwd wordt met datacenters om al die bits en bytes in goede banen te leiden. Dat heeft vanzelfsprekend gevolgen voor de M&A-markt: er wordt grif gehandeld met databedrijven en de prijzen die betaald worden zijn ook niet mis. Met een transactiewaarde van 8.4 miljard dollar is de verkoop van het NYSE-genoteerde Interxion aan de Amerikaanse branchegenoot Digital Realty misschien wel de grootste deal van het jaar. Interxion heeft datacentres door heel Europa en heeft haar hoofdkantoor in het pittoreske Hoofddorp. De aandeelhouders van Interxion, waaronder de topman, krijgen in aandelen Digital Realty betaald. 

BofA Securities, Credit Suisse en Morgan Stanley treden op als financieel adviseurs. 

Latham & Watkins en De Brauw Blackstone Westbroek adviseerden Digital Realty. 

Guggenheim Securities en Moelis & Company gaven hun fairness opinion aan Interxion. 

Debevoise & Plimpton en Greenberg Traurig (Amsterdam) waren de advocaten van Interxion.

Namens De Brauw trad Paul Cronheim op als lead partner, met Tijmen Klein Bronsvoort, Tim Bird, Willem Bijveld, Rozemarijn Vernooij, Myrthe van der Klei, Fatima El Ghamarti, Kirsten Lagerweij, Sanne Veenstra, Iskander Timman en Amina Heddar in het team. 

 

Greenberg Traurig stond Interxion bij op juridisch vlak, onder leiding van Bas Vletter. Het team bestond verder uit Laurens Timmer, Rutger Sterk, Thomas van der Vliet, Thédoor Melchers, Paul Westhoff, Thomas Timmermans, Wietse de Jong, Suzanne Walstra, Lotte Kuhn, Monisha Sardjoe en Jan Herfkens.

 

Gerelateerde artikelen