Diederik Maessen versterkt Energy-praktijk Van Doorne

Met de komst van Maessen versterkt Van Doorne het M&A/corporate expertise voor energieprojecten.

Diederik Maessen start per 1 oktober 2022 als partner energy projects in de Energy, Industries & Renewables praktijk van Van Doorne. Met de komst van Diederik verstevigt Van Doorne haar vooraanstaande positie als juridisch dienstverlener in de energiesector. 

Saskia Laseur, managing partner: “Een aantal jaren geleden hebben wij de ambitie uitgesproken om een toonaangevend kantoor te worden binnen de Nederlandse en internationale energiesector. Met de komst van Diederik Maessen zetten Léone Klapwijk, Hugo Reumkens, Rogier Schellaars, samen met Victor van Ahee en Deborah Nizamoeddin (eveneens per 1 oktober) een enorme stap vooruit om cliënten die zich met energie bezighouden full service te kunnen bedienen. Er staat een geweldig energiek team!”

Diederik maakt de overstap naar Van Doorne na vijftien jaar De Brauw, waar hij de laatste jaren counsel was. Diederik is specialist op het gebied van de ontwikkeling, financiering, constructie en aan- en verkoop van grootschalige energie- en infrastructuurprojecten. Hij heeft een bewezen trackrecord op dit gebied, waarbij hij zich met name heeft toegelegd op opkomende technologieën (zoals waterstof en CCS) en sectoren als hernieuwbare energie, olie en gas, LNG, havens en terminals en nucleair. 

Belangrijke cliënten omvatten sponsoren en ontwikkelaars, infrastructuur- en energiefondsen, overheden en staatsdeelnemingen. Hij is als advocaat betrokken geweest bij een aantal van de grootste en meest spraakmakende energieprojecten in Nederland.

Diederik: “Ik kijk erg uit naar mijn start bij Van Doorne. De energiemarkt is sterk in beweging, met uitdagingen en kansen voor alle partijen in de waardeketen. Van Doorne zet sterk in op de verdere uitbreiding van de energiepraktijk en heeft alles in huis om cliënten goed te ondersteunen gedurende de hele levensduur van een energieproject. Er staat reeds een ijzersterk multidisciplinair team waar ik graag onderdeel van word. Ook de 'ondernemers mentaliteit' en cliëntgerichte aanpak die Van Doorne eigen is, spreekt mij enorm aan.”

Léone Klapwijk (teamvoorzitter Energy, Industries & Renewables): “Wij zijn verheugd dat Diederik ons team komt versterken. De afgelopen jaren hebben wij bij Van Doorne gebouwd aan een sectorteam energie dat cliënten bijstaat in complexe vraagstukken. Met de komst van Diederik versterken we onze M&A/corporate, (project)financiering en constructie expertise voor energieprojecten. Binnen het team houden wij ons uitsluitend bezig met energiezaken en wij hanteren daarbij een geïntegreerde, rechtsgebied overstijgende sectoraanpak. Dat levert allereerst (kosten)efficiencyvoordelen op voor cliënten, maar dat leidt ook tot oplossingen waar geen speld tussen te krijgen is. Niet onbelangrijk is dat Diederik ook op persoonlijk vlak enorm goed past in ons team en breder binnen Van Doorne. We zien uit naar de samenwerking en werken verder aan onze ambitie om Van Doorne het nummer 1 energiekantoor van Nederland te maken.”
 

Gerelateerde artikelen