Deze vier advocaten bestormen de league tables in Q1
Er worden in Nederland – en wereldwijd – steeds minder deals gesloten, maar daar trekken de vier dealmakers zich niets van aan. As we speak werken ze zich in het zweet om deals af te ronden en staan ze op pole position voor de league tables naar aantal deals.
Diederik Baas tilt deals over de jaarwisseling
Diederik Baas van CORP. gaat met zeven deals aan kop in de league tables gesorteerd op aantal deals. De deals in januari zijn het gevolg van een druk laatste kwartaal van 2018. “Een aantal deals hebben we kunnen afronden in december maar andere deals werden over de jaarwisseling heen getild en zijn inmiddels geclosed.” Dat betekent niet dat Baas nu achterover kan leunen. “Gelukkig is het momenteel onverminderd druk, ik ben nu betrokken bij ongeveer tien transacties, dus de komende tijd hoeven we ons niet te vervelen!”
Menno Verboom gaat verhuizen
Menno Verboom van Vriman M&A Lawyers staat met zes deals op de tweede plaats van de league tables gesorteerd op aantal deals. Hij ziet het hoge aantal deals vooral als vruchten van de niche-strategie van zijn kantoor. “Als kantoor hebben wij een pure focus op M&A-transacties. Daardoor zijn wij volledig ingericht op het begeleiden van deals. Wij zien dat partijen, zeker ook private equity, de meerwaarde van onze focus herkennen. Dat betaalt zich uit in het aantal deals waarin wij betrokken worden. We hebben een goed druk jaar achter de rug en zien de dealflow vooralsnog sterk doorlopen in Q1.”
Het groeiende aantal deals noopt de advocaten van Vriman tot een heuse vastgoedtransactie. “Wij staan op het punt te verhuizen naar een eigen kantoorpand op de Zuidas en wij hebben recent ons team versterkt met een nieuwe senior associate. Maar daarover later meer!”
Erwin Rademakers pakt op laatste moment het brons
Het kan hard gaan. Dealmaker Erwin Rademakers van AKD heeft zich tijdens het schrijven van dit artikel in de top drie gewerkt. Hij was dit jaar betrokken bij minstens vier deals met een waarde van meer dan vijf miljoen euro, waaronder de deelname van het Japanse Mol Chemical Tankers in het Rotterdamse logistieke bedrijf Den Hartogh. Vergeleken met vorig jaar beleeft Rademakers een zeer goed kwartaal. Omdat zijn dealwaarde hoger is dan die van runner up Gaston Freijser, pakt Rademakers voorlopig de derde plaats.
Gaston Freijser stoomt door in de mid-market
Gaston Freijser van deBreij staat met vier op vier. Hij ziet meerdere verklaringen voor de goede start van het jaar. “Heel deBreij is goed uit de startblokken gekomen dit eerste kwartaal. De markt is goed: We zien we nog steeds een redelijke doorloop van transacties in het mid-market segment, het segment waarin onze cliënten traditioneel actief in zijn. Dat in tegenstelling tot de markt voor de grotere transacties, die in onze ogen iets meer grilligheid begint te vertonen. Daarnaast valt deze start ook te verklaren aan de hand van de keuze voor ons duidelijke profiel: volledige focus op M&A met een jonge en zichtbare partnergroep. En ik denk dat vooral dit laatste zich uitbetaalt en tot uitdrukking komt in league tables. We horen natuurlijk echt ook wel bij een gevestigde orde, maar blijven vernieuwen en jong. Dat vinden bestaande en nieuwe cliënten interessant en stelt ons in staat om goede advocaten aan ons te binden.”