Deutsche Telecom kijkt mogelijk naar overname KPN

Telefoniebedrijf Deutsche Telecom heeft in 2014 overwogen een bod uit te brengen op zijn Nederlandse branchegenoot KPN. Dat meldt persbureau Reuters. Analisten noemen de overname onwaarschijnlijk.
Volgens het overnamegerucht zou Deutsche Telecom de overnameplannen tijdelijk in de wacht hebben gezet omdat het bedrijf zich wil concentreren op de verkoop van een aandeel in het Britse EE. Als die deal is afgerond gaat Deutsche Telecom verder met het onderzoek naar een overname van KPN.
Analist Matthijs van Leijenhorst van Kepler Chevreux noemt de overname van KPN onwaarschijnlijk. Dat zegt hij in gesprek met persbureau AFN. Volgens de analist zou de combinatie van Deutsche Telecom en KPN een te groot marktaandeel hebben in Nederland waardoor onderdelen moeten worden verkocht op last van de Europese mededingingsautoriteit.
 
Analisten van Bayerische Landesbank denken dat een samengaan van KPN en Deutsche Telecom onwaarschijnlijk is omdat er veel politieke belangen mee gemoeid zijn en de overame op bezwaren van toezichthouders zal stuiten.
Gerelateerde artikelen