Deutsche Bank brengt leveraged én structured finance samen onder Diederik Kolfschoten

Diederik Kolfschoten van Deutsche Bank kan nieuwe visitekaartjes bestellen. Na het vertrek van leveraged-financebaas Ard Burgers naar PwC is Kolfschoten nu Head of Leveraged & Structured Finance. Hij was al baas van structured finance (gewone bedrijven), nu dus ook van leveraged finance (private-equitybedrijven).

Kan dat zomaar, het werk van een collega overnemen? “We zullen efficiënt moeten werken, maar er zit relatief veel overlap tussen beide functies. Daarnaast is het voor mij bekend terrein, want ik heb zowel bij ABN AMRO als Deutsche Bank in leveraged finance gewerkt”, zegt Diederik Kolfschoten. Hij vindt het jammer dat Burgers vertrekt, maar de timing is niet heel slecht. “We hebben de afgelopen tijd het team versterkt, waardoor we het vertrek van Ard op kunnen vangen.” De afgelopen twee jaar zijn vijf personen bij Deutsche Bank Leveraged & Structured Finance komen werken: vice-presidenten Serge Bottse en Pieter Verhulst, associate Marijn Silvis en analisten Emil Lindlof en Bram Schevenels. 

Steeds meer schuldfondsen op de markt
De versterkingen zijn niet voor niets aangetrokken, want het is druk in de financieringsmarkt. “Er is veel liquiditeit en ik verwacht dat het nog wel zo zal blijven”, denkt Kolfschoten. Niet alleen de banken hebben daar een rol. “Er komen steeds meer schuldfondsen in de markt die bedrijven van financiering voorzien.” Hij doelt daarmee onder andere op de fuserende verzekeraars Delta Lloyd en NN die hun eigen mezzanine- en senior-debtfondsen in de markt hebben, maar ook het Bedrijfsleningenfonds van de Nederlandse Investeringsinstelling. 

Ondanks de drukte in de markt constateert Kolfschoten dat Deutsche Bank in Nederland een goed jaar heeft gehad. “Er zijn mooie klanten bijgekomen en we groeien met onze Nederlandse activiteiten rustig door.” Of de rust behouden blijft is nog maar afwachten, want de financiële wereld staat niet stil. “Er spelen veel zaken die indirect impact kunnen hebben op ons werk. De gevolgen van de Brexit, de ontwikkeling van vrijhandelsverdragen en de veranderende rol van banken.” Zo is er voor de Best Acquisition Finance Banker van 2010 nog genoeg om naar uit te kijken.
 

Gerelateerde artikelen