Deur staat open voor overname TNT Express door FedEx

De deur staat open voor de overname van TNT Express door FedEx (FDX). Dat stelt Kepler-analist Andre Mulder in gesprek met persbureau Dow Jones. De mogelijkheid is ontstaan omdat de Europese Commissie (EC) de overname van TNT Express (TNTE.AE) door United Parcel Service (UPS) geblokkeerd heeft.
Volgens Mulder wordt FedEx door de EC niet beschouwd als een volledige partij op de Europese markt van pakketdiensten, een beeld dat gezien de kleine marktaandelen gerechtvaardigd is. Daardoor zouden er minder mededingingsbezwaren zijn en zou een overname waarschijnlijk wel goedgekeurd worden door de EC. Daarnaast zou FedEx volgens Mulder ook een veel logischer overnamepartij zijn dan UPS. 
FedEx heeft uitbreidingsplannen voor zijn Europese netwerk en een overname van TNT zou hier een goed antwoord op zijn. De analist stelt dat een overname vanwege de beperkte overlap slechts tot weinig kostenbesparingen zou leiden, maar dat de verkoopsynergien die tot stand kunnen worden gebracht veel belangrijker zijn. 
 
Gerelateerde artikelen