Derde M&A Café: vertrouwen in de markt groeit

Het derde M&A Café van 2012 trok meer dan 150 M&A professionals naar het kantoor van ABN AMRO, alwaar alle aanwezigen op zoek gingen naar kansen in de markt. Voorafgaand aan het netwerkgedeelte vond een boeiende Masterclass Tax plaats en gingen top M&A-adviseurs in discussie over het overnameklimaat. Conclusie? Het vertrouwen groeit.

Bekijk hier de foto’s online.

Tijdens de M&A Masterclass Tax gingen experts Olaf van der Donk (Allen & Overy) en Ronald van de Merwe (KPMG Meijburg) in op de laatste ontwikkelingen in M&A Tax en de manieren waarop fiscale technieken voor succes en waardecreatie kunnen zorgen. Van der Donk voorzag het publiek van handige tips die direct toepasbaar zijn in een Sales & Purchase Agreement (SPA). De M&A Masterclass is een nieuw initiatief van de M&A Community en biedt een inhoudelijk programma van topnotch sprekers, voorafgaand aan het M&A Café.

Gelijktijdig vond een besloten discussie plaats onder een selecte groep M&A adviseurs, die hun verwachting over de markt uitspraken. Op de vraag waar de komende periode de deals vandaan moeten komen, bestond geen eenduidig antwoord. Duidelijk is wel dat strategische kopers terug zijn en dit tot een gezonder klimaat leidt, daar de Private Equity spelers juist wat meer in de luwte zijn qua dealactiviteit. De scope gaat in toenemende mate naar het buitenland: strategische kopers uit de VS maar ook partijen uit Scandinavië en Azië richten hun pijlen in toenemende mate op Nederland. Verkopers dienen daar zeker rekening mee te houden.

Rond 18:00 was het tijd voor alweer het derde M&A Café van 2012. Michiel Rohlof heette iedereen namens alle partners welkom, terwijl Willem van Oosten de deal leaguetables van Q1 2012 presenteerde. Daarna startte de borrel officieel met zo’n 150 leden van de M&A Community. Netwerken, borrelen en en passant op zoek gaan naar kansen in de markt. De geluiden waren gematigd positief; iedereen leek crisismoe en de voorzichtige conclusie luidde dan ook dat het vertrouwen in de M&A markt groeit. Waar er in 2011 nog sprake was van een inzakking van het aantal deals na de zomer, lijkt 2012 naar een omgekeerde situatie te gaan. Het enige dat de markt nodig heeft, is een aantal sterke bilaterale transacties aan de bovenkant van de midmarket, die een mogelijke nieuwe overnamegolf kunnen ontketenen. De mandaten zijn er; nu het hernieuwde vertrouwen nog. De deal sourcing tijdens dit M&A Café zal er hopelijk aan bijdragen.

Ook naar een M&A Café komen of de kennis vergroten bij het Private Equity Summit? www.mena.nl/register.

Gerelateerde artikelen