Dentons: het grootste advocatenkantoor ter wereld

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:08
Dentons is met ruim 12.000 advocaten op meer dan 200 locaties en in meer dan 80 landen het grootste advocatenkantoor wereldwijd.

Sinds haar ontstaan 8 jaar geleden is Dentons de top 3 van bekendste internationale advocatenkantoren ingeschoten (de Acritas Global Brand Elite Index). Het zakelijke succes van de vestiging in Amsterdam is aanzienlijk en ook in de Nederlandse markt groeit de naamsbekendheid snel, zeggen Casper Haket, Kuif Klein Wassink en Jan-Mathijs Hermans, partners van de Corporate/M&A praktijkgroep van Dentons in Amsterdam. 
  
Het Dentons kantoor in Nederland is volgens het vakblad Advocatie voor het tweede jaar op rij het snelst gegroeide advocatenkantoor in de periode 2016-2021. De afgelopen vijf jaar is het aantal professionals met meer dan 60% gestegen naar ruim 100 advocaten, notarissen en fiscalisten in 2021. Meerdere praktijkgroepen zijn toegevoegd en bestaande praktijkgroepen zijn versterkt, zoals de banking praktijk en fiscale praktijk. 
  
Onverminderde groei 

"Ook in het afgelopen ‘bijzondere’ jaar zijn we onverminderd blijven groeien op alle fronten en hebben we in Amsterdam additionele expertises op topniveau kunnen aantrekken op het gebied van fin-tech en regulatory. Dit sluit perfect aan op de vraag van de markt en onze wereldwijd geformuleerde en ondersteunde doelstelling om door te groeien", zegt Casper Haket, hoofd van de Corporate/M&A praktijkgroep in Amsterdam.  


  
Door het blijven toevoegen van relevante expertises is Dentons nog beter in staat om cliënten op de juiste wijze te bedienen. ‘‘We hebben en sterke client base in Nederland maar we werken bijna uitsluitend aan transacties met een internationaal karakter en daar is ons kantoor ook op ingericht. Daarnaast werken we veel samen met onze buitenlandse collega’s en zien we ook daar steeds meer werk uit voortkomen. Dit sluit aan bij de doelstellingen van Dentons toen zij de Nederlandse markt opging", aldus Jan-Mathijs Hermans, een van de notarissen van de Corporate/M&A praktijkgroep. 
  
Korte lijnen, snel schakelen 
Bij Dentons heb je toegang tot M&A specialisten over de hele wereld. "We delen de gigantische hoeveelheid internationale kennis en ervaringen, ontwikkelen samen nieuwe producten en schakelen snel tussen verschillende jurisdicties", aldus Kuif Klein Wassink, partner van de Corporate/M&A praktijkgroep en Co-Head van de Europese Private Equity praktijkgroep. “Ook bij internationale transacties met minder voor de hand liggende landen hebben we korte lijnen en kunnen we snel handelen. Daar hebben cliënten al veel profijt van gehad. Het geeft een kick als het samenwerken op deze manier leidt tot een extra goed onderhandelingsresultaat. Dat is echt de meerwaarde van een groot kantoor en internationale praktijkgroepen”.  
  
Groeisectoren en innovatie 
De Corporate/M&A-groep richt zich in toenemende mate op sectoren als fintech, duurzame energie, health-care en life-sciences, vaak in opdracht van private equity-investeerders. "Sectoren waarvan we nu al merken dat deze ook tijdens de pandemie blijven groeien”, aldus Kuif Klein Wassink. 
  
“Cliënten vragen van ons uitstekende service, een snelle turnaround speeding, advisering en begeleiding, zodat ze efficiënter kunnen werken. Het is in ons aller belang om ze daarbij te ondersteunen. Een cliënt zoekt niet naar innovatie op zich, maar naar efficiëntere dienstverlening dat leidt tot meer value for money. Dat kunnen wij onder andere bieden via goede legal tech-oplossingen’’, aldus Casper Haket. 
  
Dentons springt daarop in via haar Nextlaw platform, het eerste innovatieve platform van een advocatenkantoor. Zo heeft het kantoor onder andere Nextlaw Labs gecreëerd, het wereldwijde samenwerkingsplatform voor innovatie gericht op het investeren in, ontwikkelen en inzetten van nieuwe technologieën om de advocatuur te transformeren. Daarnaast is er ook Nextlaw Ventures, een baanbrekend investeringsvehikel in legal-tech, die investeert in verschillende start-ups, maar ook Nextlaw In-House Solutions, een denktank van voormalige general counsel die cliënten kunnen bijstaan. Deze vorm van dienstverlening heeft zeker meerwaarde. Naast legal biedt Dentons ook andere innovatieve diensten aan. “Onze specialisten van Impact Advisory hebben voor onze cliënten op wereldschaal werkstromen in kaart gebracht, geoptimaliseerd en volledig gedigitaliseerd” aldus Jan-Mathijs Hermans. 
  
Toekomst 
Kuif Klein Wassink sluit af met ‘‘Als we kijken naar de projecten die in het laatste kwartaal van start zijn gegaan en de cliënten die we daarbij bedienen, dan zijn we als onderdeel van ’s werelds grootste advocatenkantoor in de Nederlandse markt een speler geworden waar je niet omheen kunt. Dat geeft een enorme drive en we zijn dan ook zeer optimistisch over de toekomst.’’ 

Gerelateerde artikelen