Dentons benoemt nieuwe Counsels

Één benoeming als Counsel Tax en één in de Corporate en M&A praktijk.

Roland Meuwissen (op de foto links) is per 1 april Counsel Tax geworden bij Dentons in Amsterdam. Hij adviseert met name grote vastgoedbeleggingsmaatschappijen en investeringsfondsen bij het structureren van hun (internationale) investeringen en acquisities.

Meuwissen heeft ruime ervaring met internationale belastingplanning en is gespecialiseerd in de Nederlandse vennootschapsbelasting, de Nederlandse dividendbelasting en de internationale en EU-rechtelijke aspecten daarvan. Roland adviseert multinationals over bedrijfsreorganisaties, internationale holdingstructuren en fusies en overnames.

Per 1 april is Nick de Rooij eveneens Counsel geworden in de Corporate en M&A praktijk bij Dentons in Amsterdam. De Rooij richt zich op complexe en veelal cross-border M&A-transacties, private equity, venture capital en joint ventures.

Hij adviseert zowel nationale als internationale publieke en private bedrijven, waaronder private equity-fondsen, venture capital investeerders, toonaangevende dienstverleners, industriële en financiële organisaties.

Nick de Rooij is lid van de Dentons Europe NextGen Council, een prestigieuze commissie van tien high-performing collega’s die als klankbord voor de Europe Board fungeert. In 2022 rondde hij de Grotius specialisatieopleiding Financieel Recht cum laude af. In 2019 deed hij een secondment als legal counsel bij Eurus Energy Group, een toonaangevend Japans bedrijf op het gebied van hernieuwbare energie, ter ondersteuning van hun Europese transacties.

 

Gerelateerde artikelen