Trendy China Group neemt Denham the Jeanmaker over

Sprijkenbroekenmaker Denham the Jeanmaker is overgenomen door de Trendy China Group.

De groep heeft een meerderheidsbelang genomen in het denim merk zo meldt Denham in een persbericht. Trendy heeft het meerderheidsbelang van Amlon Capital BV overgenomen.

Oprichter en CEO Jason Denham blijft als aandeelhouder verbonden aan het bedrijf. “We zijn erg blij om Trendy als sturende aandeelhouder en partner in ons bedrijf te krijgen,” aldus Denham. Hij richtte het bedrijf in 2008 op.

Trendy en Denham kennen elkaar al langer. In maart 2017 startten de twee een joint-venture in China om het merk in China op te bouwen. “Trendy is een sterk retail bedrijf met duizenden winkels in China en heeft de laatste jaren succes merken als Miss Sixty en Superdry aldaar gelanceerd,” aldus de vertrekkende CEO Ludo Onnink. Hij is betrokken bij de herlancering van McGregor.

Investeerders Onnink en Fred Gehring namen in 2016 Denham the Jeanmaker over van oprichter Jason Denham. Het meerderheidsaandeel werd ondergebracht in Amlon Capital, de investeringsmaatschappij van Onnink en Gehring, waarin ook het merk Karl Lagerfeld en kindermodelabel Vingino onderdeel van zijn. Onnink en Gehring hebben inmiddels een nieuw project lopen, namelijk de herlancering van McGregor.

 

Gerelateerde artikelen