Delta Lloyd zet overnamemachine on hold

Delta Lloyd heeft momenteel geen overnames nodig, maar zal de mogelijkheid om de verzekeraars die nu nog in staatshanden zijn over te nemen wel bekijken. Dat meldt persbureau AFN op basis van een toelichting van stelde bestuursvoorzitter Niek Hoek donderdag op de kwartaalresultaten van zijn bedrijf.
In juni werd bekend dat de verzekeringstak van SNS Reaal, die tegenwoordig Vivat heet, nog deze zomer door de overheid via een veiling wordt verkocht. ASR, de vroegere verzekeringstak van Fortis, komt in 2015 in de verkoop.
Die situatie biedt Delta Lloyd in ieder geval de kans om de boeken van de genationaliseerde verzekeraars te bekijken. ,,We hebben de gedetailleerde cijfers van die concurrenten nooit kunnen bekijken”, zei Hoek. ,,Wellicht krijgen we daar in de komende maand de kans toe en dan kunnen we besluiten wat we doen.”
Hoek voegde eraan toe dat een overname moet passen in de langetermijnstrategie van Delta Lloyd en waarde moet toevoegen voor aandeelhouders. ,,Het is niet altijd makkelijk dat te realiseren”, concludeerde hij.
Bron: AFN
  
Gerelateerde artikelen