Delta Lloyd start verkoop belang in Van Lanschot

Delta Lloyd begint met de verkoop van zijn belang in Van Lanschot om zijn kapitaalpositie te versterken. De verzekeraar biedt tot 11,3 miljoen bestaande certificaten te koop aan.

Particuliere beleggers kunnen tot 7 juni 17.30 uur inschrijven op de stukken. Voor institutionele beleggers ligt de deadline een dag later op 14.00 uur. De prijs per aangeboden certificaat ligt naar verwachting tussen 15 en 18 euro en zal worden bepaald op basis van een zogeheten bookbuilding procedure.

Op basis van de genoemde bandbreedte levert de verkoop van het belang Delta Lloyd tussen de 169,5 miljoen en 203,4 miljoen euro op. Delta Lloyd merkt op dat de netto opbrengst de solvabiliteitsratio zal verhogen met 8 procent, tot 162 procent.

Al in februari was de verkoop als onderdeel van de kapitaalplannen van de verzekeraar aangekondigd. Deze vertegenwoordigen ongeveer 27 procent van het totale uitstaande kapitaal in Van Lanschot. De totale verkoop, inclusief de overtoewijzingsoptie, vertegenwoordigt het volledige door Delta Lloyd aangehouden belang van ongeveer 30,2 procent in Van Lanschot.

Tot 1 procent van de stukken, exclusief de overwijzingsoptie, is gereserveerd voor medewerkers van Van Lanschot. Bestuurders van Van Lanschot schrijven voor een totaalbedrag van circa 1,1 miljoen euro in. Deze inschrijving zal volledig worden toegewezen.

 

(AFN)

Gerelateerde artikelen