Delta Lloyd neemt mezzanine fonds Oyens & Van Eeghen over

Delta Lloyd en Oyens & Van Eeghen hebben overeenstemming bereikt over de overname van het O&E Mezz Fund door Delta Lloyd. Het mezzanine fonds wil binnen twaalf maanden na de eerste closing groeien naar een omvang van maximaal 100 miljoen euro.
Oyens & van Eeghen zal als exclusieve wealth management partner aan het fonds verbonden blijven. Erwin de Jong (foto) zal ook onder de nieuwe vlag als fund manager en managing director van het fonds actief zijn. 
Doelstelling van het nieuwe Delta Lloyd Mezzanine Fund is het verstrekken van achtergesteld kapitaal aan middelgrote Nederlandse bedrijven ten behoeve van de realisatie van de (groei) ambities. Deze achtergestelde financiering wordt verstrekt naast de financiering door het reguliere bankwezen en kan, onder omstandigheden, worden gezien als een aanvulling op het risicodragend vermogen van het bedrijf. De leningen hebben een omvang tussen € 5 en € 15 miljoen.
"In het huidige klimaat, waarin banken door toenemende regelgeving steeds meer moeite hebben met kredietverlening, is het de intentie van Delta Lloyd om een rol van betekenis te spelen op de markt voor bedrijfsfinanciering. Zo creëren wij beleggingskansen en versterken tegelijkertijd het Nederlandse bedrijfsleven", licht Arnold Gast, Head of Credits & Co-Head of Fixed Income van Delta Lloyd Asset Management, het motief voor de overname toe. "Door de unieke opzet van het Mezzanine Fund en de kwaliteit van het investment team halen wij direct de additionele expertise in huis die nodig is om deze ambitie te realiseren."
Naar verwachting vindt de eerste closing van het Delta Lloyd Mezzanine Fund in april plaats. Oyens & Van Eeghen zal als exclusieve Wealth Management partner verbonden zijn aan het Delta Lloyd Mezzanine Fund, waardoor klanten van de bank de mogelijkheid hebben direct in het fonds te investeren. Kansrijk voor ondernemend en vermogend Nederland "Het vinden van goede investeringsmogelijkheden, met de juiste verhouding tussen risico en rendement, is momenteel buitengewoon moeilijk. De samenwerking tussen Delta Lloyd en Oyens & Van Eeghen draagt bij aan een goede dealflow en biedt vermogend Nederland een kansrijk beleggingsperspectief en ondernemend Nederland een alternatieve bron van bedrijfsfinanciering", stelt Gerbrand ter Brugge, Managing Partner (Corporate Finance Services) van Oyens & Van Eeghen. Reeds gecommitteerde relaties van Oyens & Van Eeghen zullen dan ook bijna zonder uitzondering aan het fonds verbonden blijven. Het is de intentie om het fonds binnen twaalf maanden na de eerste closing te laten groeien naar een omvang van maximaal € 100 miljoen.
 
Gerelateerde artikelen