Delta Lloyd Mezzanine Fund investeert in twee MKB-bedrijven

Het Delta Lloyd Mezzanine Fund (‘DLMF’) heeft twee nieuwe achtergestelde leningen verstrekt aan ASPIDER-NGI en Brink Groep. Voor laatste genoemde heeft DLMF gebruik gemaakt van de groeifaciliteit van het Ministerie van Economische Zaken.

Het Delta Lloyd Mezzanine Fund heeft inmiddels zeven achtergestelde leningen verstrekt aan Nederlandse bedrijven ten behoeve van de realisatie van groei-ambities en speelt daarmee in op de groeiende behoefte aan alternatieve financieringsvormen. DLMF investeerde eerder in Novek Group, De IJsvogel Groep, Eska Graphic Board, Verwater en Vos Logistics. Sinds kort horen daar dus ook ASPIDER-NGI en Brink Groep bij. Het gecommiteerd vermogen van het mezzaninefonds bedraagt 60 miljoen euro.

Het Delta Lloyd Mezzanine Fund is geaccrediteerd voor de Groeifaciliteit van het Ministerie van Economische Zaken. De Groeifaciliteit geeft de geldschieter, in dit geval DLMF, een garantie van 50% op het risicodragend vermogen dat hij aan een ondernemer verstrekt. Met behulp van de garantie onder de groeifaciliteit was DLMF in staat om de lening aan Brink te verstrekken.

De bedrijven 

Brink
Brink produceert trekhaken en heeft een sterke positie bij tientallen automobielfabrikanten en in de internationale ‘aftermarket’. DLMF heeft een achtergestelde lening verstrekt aan trekhakenfabrikant Brink ten behoeve van de overname door investeringsmaatschappij H2 Capital Partners. Brink heeft een sterke focus op innovatie en verwacht de huidige, sterke marktpositie nog verder uit te kunnen breiden. Voor de lening aan Brink heeft DLMF dus gebruikt gemaakt van de eerder genoemde Groeifaciliteit.

Kijk voor meer details over deze deal in onze database 

ASPIDER
ASPIDER-NGI is een toonaangevende speler in de mobiele telecom services sector. Het bedrijf levert infrastructuur en services om de netwerken van mobiele operators zoals Vodafone en T-Mobile geschikt te maken voor alternatieve partijen zoals Simpel en Ben. Daarnaast levert ASPIDER diensten aan de IOT-markt (‘Internet of Things’).

Het kapitaal van de de achtergestelde lening van DLMF gebruikt ASPIDER-NGI voor de overname van Solavei, een ‘social commerce’-netwerk dat mobiele telecom diensten aanbiedt in Noord-Amerika. Solavei verwerft abonnees op basis van ‘social referral’, waarbij iedere abonnee weer een nieuwe verkoper wordt van het merk Solavei. De overname biedt additionele groeimogelijkheden door de eigen mobiele oplossingen van ASPIDER te versterken door middel van het ‘social commerce’ platform van Solavei. "De uitbreiding van onze diensten met het unieke platform van Solavei zal de mobiele markt ontwrichten", aldus Patrick Meijer, VP Corporate Development bij ASPIDER-NGI.

 

Gerelateerde artikelen