Delta investeert twee miljard euro in glasvezelnetwerk

Telecombedrijf Delta zet de aanval in op KPN en Ziggo, de grootste Nederlandse aanbieders van vast internet.

Met een investering van twee miljard euro in de aanleg van glasvezel wil Delta het aantal huishoudens op zijn netwerk ruim verdubbelen, van ongeveer 900.000 aansluitingen nu naar twee miljoen in 2025, schrijft het FD. Als dat lukt, bereikt het voormalige Zeeuwse ­kabelbedrijf een kwart van de Nederlandse huishoudens met de infrastructuur voor supersnel internet en is het een serieuze uitdager van wat nu vaak wordt omschreven als een duopolie.

Delta heeft bij een consortium van ABN AMRO, ING en enkele internationale banken een lening weten aan te trekken om de investering te doen, zo maakt het maandag bekend. De eigenaar van Delta, de Zweedse investeerder EQT, probeerde afgelopen voorjaar nog KPN over te nemen.

EQT wilde de netwerken van Delta en KPN samenvoegen en miljarden in de uitbreiding van het glasvezelnetwerk van KPN steken. KPN ging liever op ­eigen kracht verder. De twee miljard die Delta nu leent, is ongeveer gelijk aan het bedrag dat het veel grotere KPN de komende ­jaren in glasvezel investeert.

(ANP MediaWatch)

Gerelateerde artikelen