Deloitte en PwC aan kop in due diligence H1 2021

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:11
In de league tables voor financial due diligence over het eerste halfjaar van 2021 staan Deloitte en PwC op de eerste plaats.

[De volledige league tables staan onderaan de tekst]

Deloitte was betrokken bij de grootste deals. Het accountancykantoor dook in de boeken bij deals met een totale waarde van 11,8 miljard euro. Zo schakelde Philips het kantoor in bij de grootste deal van het eerste halfjaar, de verkoop van de huishoudelijk apparaten voor 4,4 miljard euro. Bij deze deal was ook EY betrokken, de nummer twee van de ranglijst. Het mocht namens de Chinese koper Hillhouse Capital het boekenonderzoek verrichten. KPMG heeft een goed kwartaal. Het kantoor stond na het eerste kwartaal op de vijfde plaats en gaat nu met 4,9 miljard euro PwC voorbij.

De dealmakers hebben dit jaar meer werk te verzetten dan in 2020 en het einde is volgens EY-partner Maurice van den Hoek (foto rechts) nog niet in zicht. “De verwachting is dat de hausse aan transacties deze zomer en in het najaar net zo doorgaat als in de eerste helft van dit jaar.”

PwC doet de meeste deals

De league table gesorteerd op aantal deals wordt aangevoerd door PwC. Het kantoor eindigde 2020 met een eerste plaats in de league table op dealwaarde en gooit het dit jaar over een andere boeg. Met 55 deals in een halfjaar is PwC  goed op dreef om de 69 deals van heel 2020 te overtreffen. KPMG volgt met 50 deals op de tweede plaats en Deloitte completeert met 48 deals het podium.

RSM is ten opzichte van het eerste kwartaal geklommen naar plaats zeven. Managing director Marcel Vlaar van RSM (foto rechts) beleeft drukke tijden maar denkt dat het vuurwerk nog komt. “Het eerste half jaar van 2021 kenmerkt zich door een hoog deal volume. Veel PE-partijen nu actief binnen de mid-market, hebben de Corona-impact afgewacht en zijn inmiddels begonnen aan een inhaalslag. RSM verwacht dat deze ontwikkeling zich in het tweede halfjaar van 2021 doorzet.”

 

Gerelateerde artikelen