Deliveroo start met blauw oog bij beursgang

​​​​​​​Het kersverse aandeel ging gelijk onderuit vanwege imago bedrijf.

De beursgang van maaltijdbezorger Deliveroo in Londen is uitgelopen op een fiasco. Vlak na de opening nam de beurs nam het aandeel een snoekduik en verloor een kwart van de waarde.

"Een mislukking met een grote M", schetst analist Corné van Zeijl van Actiam tegenover de NOS. Koen Bender van vermogensbeheerder "Dit kun je gerust een flop noemen", vindt Koen Bender van Vermogensbeheerder Mercurius voegt daaraan toe: "Dit kun je gerust een flop noemen. Ik zou niet weten wanneer een beursgang voor het laatst zó scheef is gegaan."

Minder dan een week voor het beursdebuut tekende het drama zich al aan. Grote beleggers kondigden aan dat zij niet zouden intekenen op de aandelen Deliveroo. Het sociale imago van de maaltijdbezorger baart beleggers zorgen. 

Medewerkers werken op zzp-contracten, waardoor ze geen recht hebben op ziektegeld en betaalde vakantiedagen. In Nederland daagde de vakbond Deliveroo hierover met succes voor de rechter. Ook in Engeland ligt het bedrijf onder vuur. Te elfder ure schaafde Deliveroo aan de prijs van het aandeel, in een vergeefse poging het aandeel aantrekkelijker te maken. 
 

Gerelateerde artikelen