DELA ziet heil in Yarden

Coƶperatie DELA wil concurrent Yarden overnemen.

Het gaat bij de voorgenomen acquisitie om de verzekeraar, het uitvaartbedrijf en alle onderliggende organisaties en deelnemingen. Ondanks het herstelplan van afgelopen zomer ging Yarden voor een strucutrele oplossing op zoek naar een geschikte, sterke partij voor haar activiteiten.

Bestuurders van Yarden en DELA hebben de overeenkomst voor de overname inmiddels ondertekend. Yarden-leden kunnen dankzij de overname rekenen op financiële zekerheid, inflatiebescherming en winstdeling. Coöperatie DELA krijgt er een netwerk van uitvaartcentra en crematoria bij. 

Onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders, is Yarden vanaf begin 2020 officieel onderdeel van DELA. Die laatste neemt ruimschoots de tijd voor samenvoeging en integratie; uiterlijk in 2022 moet de gehele operatie zijn voltooid. Verwacht wordt dat er banen op het hoofdkantoor van Yarden in Almere zullen verdwijen, met name staffuncties in het verzekeringsbedrijf. 

Bij de uitvaartverzorging zal het banenverlies minder zwaar uitpakken, omdat faciliteiten en locaties daar grotedeels complementair zijn. "Medewerkers kunnen sowieso rekenen op een net sociaal polan, opgesteld in nauw overleg met de ondernemingsraden", aldus algemeen directeur van DELA, Edzo Doeve. 

Yarden verkeert al langer in financiële problemen door de aanhoudende lage rente en de verplichtingen voor bijna 400.000 pakketpolissen. In totaal heeft Yarden 1 miljoen klanten.

Gerelateerde artikelen