Deep Tech Fonds breekt quantum technologie open voor investeerders

Drempels verlagen voor investeringen door onzekerheden weg te nemen.

Het Deep Tech Fonds van Invest-NL stapt in de ontwikkeling van quantum. De organisatie zegt de mogelijkheden te gaan verkennen die quantum te bieden heeft. “Om de nuances en het potentieel van quantum technologie echt te begrijpen, hebben we een studie uitgevoerd naar het Nederlandse quantum ecosysteem”, zo meldt het Deep Tech Fonds.

“Met deze kennis hebben we een investeringsstrategie ontwikkeld die zich richt op het versterken en bevorderen van het quantum ecosysteem in Nederland.”

Het Deep Tech fonds verstrekt kapitaal aan Nederlandse bedrijven die zich richten op het creëren van technologieën van essentieel belang voor maatschappelijke vraagstukken die een transformationele impact kunnen hebben, de zogenaamde key enabling technologies.

“Onze ambitie hierin de voorname rol van Nederland op diverse quantum-domeinen niet alleen behouden, maar ook omzetten in bloeiende quantum-ondernemingen.”

Het Deep Tech Fonds ziet voor zichzelf een rol weggelegd om investeerders te informeren over de kansen en mogelijkheden die quantum technologie biedt. “Door de mythes en onzekerheden rond quantum technologie weg te nemen, willen we de drempels voor investeringen in deze sector verlagen.”

Lees ook: Rinke Zonneveld, CEO Invest-NL: ‘Industriepolitiek terug van weggeweest’

Gerelateerde artikelen