Deelnemingen Boekhoorn naar eigen partner

Het onlangs opgerichte Kenzoll heeft buitenlandse deelnemingen overgenomen van investeerder Marcel Boekhoorn. Kenzoll (een special purpose investeringsvehikel) is opgericht door Corné Melissen, sinds 2006 partner bij Ramphastos Investments, de investeringsmaatschappij van Marcel Boekhoorn. Melissen zal aan het eind van deze maand vertrekken als partner van Ramphastos Investments.

De door Kenzoll overgenomen portefeuille bestaat uit een Energiegroep en een Impact Investeringsfonds. Daarnaast neemt Kenzoll een aantal in Mali, Zimbabwe en Zuid-Afrika gevestigde mijnbouwbedrijven over.

Over omvang noch waarde van de overgenomen deelnemingen zijn mededelingen gedaan. Wel is een voorbeeld gecommuniceerd van een van de deelnemingen, die een indruk wekken over de betrokken activiteiten.

Zo is Scimitar Egypt een van de bedrijven die Kenzoll overneemt. Het bedrijf is gevestigd in Egypte en actief in de oliewinning. Het heeft een concessie voor het Issaran field in the Eastern Dessert, 290 kilometer ten zuidoosten van Cairo. Dit gebied heeft een voorraad van naar schatting meer dan 1miljard vaten.

De investeringen vallen onder het overkoepelende publiek-private samenwerkingsverband Buxeros Capital, mede gefinancierd door het Dutch Good Growth Fund (DGGF), opgericht door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Buxeros Capital helpt Nederlandse ondernemers om activiteiten in opkomende markten te ontplooien. 

“We zijn heel blij dat we deze ondernemingen hebben kunnen overnemen van Marcel Boekhoorn”, aldus Corné Melissen. “Dit is een uitstekend uitgangspunt voor Kenzoll om onze positie in opkomende marken te verstevigen. Daarnaast richten we ons op onconventionele investeringen binnen en buiten Nederland.”

“We hebben voldoende kapitaal om op korte termijn volgende acquisities te doen. En omdat we geen externe aandeelhouders of investeerders hebben zijn we in staat om opportunity driven, snel en doelgericht te handelen.”

 

Gerelateerde artikelen