Deel failliete winkels Doek Retail overgenomen

Twaalf winkels van de kledingmerken Vero Moda, Pieces en Vila overgenomen door Deense Bestseller.

Twaalf winkels van de kledingmerken Vero Moda, Pieces en Vila van het failliete Doek Retail worden overgenomen door Bestseller uit Denemarken. Curator Hans Hendriks zegt dat het gaat om acht winkels van Vero Moda, twee vestigingen van Pieces en twee locaties van Vila. Hij wil niet kwijt welk bedrag met de overname is gemoeid. Wel meldt hij dat Bestseller meer heeft betaald dan de afzonderlijke waarde van die winkels.

Winkels van de drie modemerken zijn in Nederland al onderdeel van Bestseller, maar sommige vestigingen werden gerund door Doek Retail. Dat zijn er momenteel twintig. Voor een overname van de overige acht winkels lopen nog gesprekken met “een behoorlijk aantal” ge├»nteresseerden. De curator kan nog niet zeggen hoe groot de kans is dat ook deze winkels worden overgenomen. “Dat ligt nog open”, aldus Hendriks.

De overname door Bestseller geldt vanaf volgende week zaterdag. De kledingmerken gaan door onder hun eigen naam. Zo’n 85 van de 115 medewerkers houden hun baan.

Vorige maand ging Doek Retail failliet. Hendriks meldde toen dat de opgelopen schuld die is ontstaan tijdens coronalockdowns te groot was. Tijdens het faillissement zijn de kledingzaken wel open gebleven.

Gerelateerde artikelen