Dealmakers Takeaway schrijven 327 miljoen bij op hun league tables…and counting

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:32
Dealmakers bij de beursgang van Takeaway plussen 327 miljoen euro bij de league tables en 12 miljoen euro op hun rekening

Dealmakers van onder andere ABN AMRO en De Brauw kunnen 327 miljoen euro achter hun naam zetten in de M&A league tables en de underwriters kunnen mogelijk 12 miljoen euro bijschrijven op hun rekening. Vrijdag brachten zij Takeaway naar de beurs. 

In de M&A Database van MenA.nl staat de dealwaarde nog op 327 miljoen, maar die kan nog oplopen tot 377 miljoen. De uiteindelijke dealwaarde is afhankelijk van de extra ‘toewijzingsoptie’. De zakenbanken deze week de optie uitvoeren om extra aandelen te verkopen. 

Op de ‘tombstone’ van de beursgang (zie afbeelding) prijken de namen van de Nederlandse adviseurs ABN AMRO, De Brauw Blackstone Westbroek en Linklaters. 

Tomstone IPO Takeaway

Juridisch adviseurs en underwriters beursgang Takeaway.com

Het team van Niek Biegman van De Brauw adviseert Takeaway naar Nederlands recht en ABN AMRO stelt zich, samen met UBS, als underwriter garant voor de plaatsing van 25 procent van de aandelen. Merrill Lynch en Morgan Stanley nemen de overige 75 procent van de aandelen voor hun rekening. De underwriters worden juridisch bijgestaan door een team van Linklaters.

De banken kunnen 7,36 miljoen euro onder elkaar verdelen (op basis van een commissie van 2,25 procent). Dat kan nog oplopen tot 12,25 miljoen euro als de toewijzingsoptie succesvol wordt uitgeoefend en de bestuurders van Takeaway besluiten om de ‘discretionary commission’ van 1 procent van de opbrengst toe te kennen.

Gerelateerde artikelen