Dealjaar start met hoge dealwaarde maar weinig private equity

Het nieuwe dealjaar is sterk van start gegaan met een relatief hoge dealwaarde en een constant aantal deals.

Januari is afgesloten met 85 deals met een totale dealwaarde van ruim tien miljard euro. Dat blijkt uit data van MenA.nl. In aantal deals ligt de maand in lijn met de andere januari-maanden van de afgelopen vijf jaar, in dealwaarde is het een recordstart.  

 

Het beeld is gelijk in vergelijking met afgelopen vijf maanden. Het aantal deals blijft constant en in dealwaarde scoort januari relatief hoog.  

 

De hoge dealwaarde is voor ruim de helft toe te schrijven aan drie deals: De Amsterdamse beursgang van het Poolse InPost voor 3,2 miljard euro, de deelname van NIBC door Blackstone voor 1,03 miljard euro en de deelname van Waterland Private Equity in Priory voor 906 miljoen euro.  

Private equity nog niet op stoom 

Private-equity-investeerders moeten dit jaar nog een beetje op gang komen. Vergeleken met de afgelopen vijf jaar zijn er relatief weinig PE-deals gesloten in januari, maar wel met een hogere dan gemiddelde dealwaarde.  

 

In vergelijking met de afgelopen vijf maanden ligt het aantal PE-deals het laagst en de dealwaarde gemiddeld.  

 

De twee grootste PE-deals van januari zin de investering van Blackstone in NIBC voor 1,03 miljard euro en de deelname van Waterland in gezondheidszorgbedrijf Priory voor 906 miljoen.

Gerelateerde artikelen