‘Deal Boskalis en VolkerWessels 150 miljoen waard’

Boskalis betaalt circa 130 tot 150 miljoen euro voor de overname van de maritieme en offshore windenergiegerelateerde activiteiten van VolkerWessels. Dat stelt financieel adviesbureau Kepler Cheuvreux in een reactie op de overname.
Kepler denkt dat het bedrijfsresultaat (ebitda) van de activiteiten zal stijgen tot circa 45 miljoen euro, van een huidige 30 miljoen euro. Kepler heeft een reduce-advies voor Boskalis, dat omstreeks 10.30 uur licht hoger noteerde op 35,77 euro. 
 
Boskalis neemt de maritieme en offshore windenergiegerelateerde activiteiten van VolkerWessels over. Dat meldde de baggeraar eerder maandagochtend. De transactie moet in het tweede kwartaal worden afgerond en met terugwerkende kracht ingaan op 1 januari 2016.
 
De deal, waarvoor een intentieovereenkomst is getekend, betreft onder meer een offshore kabelspecialist, een vloot met een kabellegschip en een onderneming die offshore funderingen en maritieme constructies bouwt. Boskalis en VolkerWessels waren samen al eigenaar van twee windmolenparken. Die worden nu voor 100 procent eigendom van Boskalis. Een overnamesom werd niet gegeven.
De huidige jaaromzet van de over te nemen activiteiten, exclusief de twee windmolenparken Wikinger en Veja, bedraagt zo’n 200 miljoen euro. "Het pro forma consolidatie-effect per ultimo 2015 op de orderportefeuille van Boskalis is ruim 600 miljoen euro, waarvan ruim 200 miljoen euro verband houdt met de twee in uitvoering zijnde offshore windmolenpark-projecten", aldus Boskalis.
Gerelateerde artikelen