De Persgroep neemt Independer over van Achmea

Mediabedrijf De Persgroep neemt vergelijkingssite Independer over van verzekeraar Achmea.

De Persgroep werd met financieel advies bijgestaan door een team van Rabobank onder leiding van Robert-Jan Vijverberg, het team bestond verder uit Michel Cijsouw, William Jones, Alwin Fafieanie en Nina Zimberlin. De Persgroep werd juridisch bijgestaan door Allen & Overy. Achmea werd bijgstaan door Charles SpaanDennis van Zijl, Joost-Jan van HalderArnoud Bras , Ward van Vierssen en Michiel van Erp van ABN AMRO en Achmea werd juridisch bijgestaan door De Brauw Blackstone Westbroek.

Het exacte bedrag dat de Persgroep betaalt voor de site werd niet gemeld. Achmea meldde een uiteindelijk "transactieresultaat" voor de verzekeraar van 150 miljoen euro.

Het in Hilversum gevestigde Independer is naar eigen zeggen het grootste digitale vergelijkings- en adviesplatform van Nederland voor verzekeringen, bancaire producten, hypotheken en energie, met jaarlijks zo'n 17 miljoen bezoekers. Er worden per jaar via de site circa 6 miljoen vergelijkingen gedaan.

De overeenkomst is nog wel afhankelijk van goedkeuring door relevante toezichthouders. De partijen verwachten de deal nog dit jaar af te ronden.

Gerelateerde artikelen