De meest actieve debt providers in de Nederlandse markt

Schuld is de goedkoopste manier om een ​​overname te financieren. Bovendien biedt het ook belastingvoordelen. Een ander voordeel van het uitgeven van schulden is dat er geen extra aandelen worden uitgegeven en er dus geen sprake is van verwatering van eigendom. Op de Nederlandse markt zijn steeds meer aanbieders actief en dit zijn de meest actieve.

Inmiddels kunnen Nederlandse dealmakers een beroep doen op meer dan 100 partijen die schulden financieren bij overnames. En dat worden er meer. Direct lenders winnen marktaandeel van de traditionele banken.

Aldus Ard Burgers van PWC: "De valuechain van kredietverlening is sinds de kredietcrisis in 2008 veranderd. Mid-market bedrijven kwamen er noodgedwongen achter dat het verstandig is ook voor leveranciers van geld een ‘dual sourcing’ strategie aan te houden. Dit besef, in combinatie met de zich terugtrekkende traditionele banken heeft tot een ware toevloed aan alternatieve kredietverleners geleid. Met de toetreding van nieuwe leveranciers van vreemd vermogen zijn de potentiële kredietoplossingen enorm toegenomen. De toenemende reguleringsdruk bij de traditionele banken vergroot de ruimte voor nieuwe toetreders".

Aldus Ares Management: "Direct lending has emerged as an attractive asset class among institutional investors, generating solid risk adjusted returns that are primarily floating rate with high current income and lower volatility compared to other similar fixed income alternatives".

In de categorie Best Debt Provider stemmen experts voor de M&A Awards op een twintigtal namen en kunnen ook eigen suggesties voordragen. Experts zijn de meest actieve dealmakers en investeerders en bestuurders van grote ondernemingen. Vanaf 1 oktober 2018 tot en met 1 november 2018 wordt er gestemd. Bent u ook actief als expert of als debt provider maar staat uw bedrijf niet in onderstaande lijst, neem dan contact op met Ezri Joy Blaauw, eblaauw@alexvangroningen.nl, +31 6 46384782. 

Meest actieve debt providers in Nederland 

  1. ABNAMRO
  2. Alcentra
  3. Ares Management
  4. Beechbrook Capital 
  5. BKB Bank
  6. Crescent
  7. CVC Credit Partners
  8. Deutsche Bank
  9. Dutch Mezzanine Fund
  10. EQT Partners
  11. Fundiq
  12. HPS Investment Partners
  13. ICG
  14. IKB
  15. ING
  16. Investec
  17. KKR Credit
  18. Main Mezzanine
  19. Muzinich & Co
  20. Neos KKR
  21. NIBC
  22. NPEX
  23. Proventus Capital Partners
  24. RABO
  25. Riverbank

Ondernemers en investeerders die door de bomen het bos niet zien vragen advies aan tal van oud bankiers en financieringsspecialisten.

Related articles