De Jong Zuurmond Groep pikt Bergnet op langs de snelweg

De autoberger wordt het vijfde cluster van de infrabeheerder.

De Jong Zuurmond Groep neemt autobergingsbedrijf Bergnet over. De Gelderse dienstverlener in infrabeheer, onderhoud en services, koopt een meerderheidsbelang in het bedrijf. De directeuren en de oprichters Sander en Nicole Vlaar, die eigenaar waren van Bergnet, behouden een substantieel belang. De overname is tot stand gekomen door bemiddeling van overnameadviseur Marktlink.

Bergnet is een van de grotere autobergingsbedrijven van de Nederlandse snelwegen. De omvang van de aandelenpakketten is niet bekendgemaakt, net zomin als financiële details over de deal. De directie van Bergnet blijft aan na de overname.

De Jong Zuurmond Groep telt vier clusters met specialismes in onderhoud en services van wegen, waterwegen en beheer van de openbare ruimte. Daar wordt met de overname van Bergnet een vijfde cluster aan toegevoegd.

Bergnet autoberging, pechhulp en transportwerkzaamheden voor vracht- en personenauto’s opereert vanuit Midden-Nederland. Vanuit zes locaties in Amsterdam, Haarlem, Amersfoort, Lelystad, Almere en Blaricum verwerkte het bedrijf van het echtpaar Vlaar over 2023 meer dan 29.000 opdrachten voor de snelwegen. In totaal voerde Bergnet over het afgelopen jaar meer dan 120.000 opdrachten uit op zowel het hoofd- als onderliggende wegennet.

Gerelateerde artikelen