De Groot Edelgebak uit Ede overgenomen

Laatst gewijzigd: 19 augustus 2024 11:22
Distributeur van diepgevroren patisserie en snacks in handen van Spaanse multinational Europastry.

De Groot Edelgebak, een distributeur van diepgevroren patisserie en snacks uit Ede, wordt overgenomen door het veel grotere en internationaal opererende Europastry uit Spanje.

De Groot Edelgebak werd in 1986 opgericht door Ron de Groot en is uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 70 medewerkers en klanten in Nederland, België en Duitsland. De Groot Edelgebak levert onder meer patisserie, brood en snacks aan restaurants, hotels en vrijetijdslocaties. Het bedrijf is gevestigd in Ede; het verwacht dit jaar een omzet van circa 16,5 miljoen euro.

Europastry is een Spaans familiebedrijf gespecialiseerd in diepgevroren bakkerijproducten. Met meer dan 5.500 medewerkers, 27 productielocaties en aanwezigheid in 80 landen is Europastry een toonaangevende speler in de sector. Europastry is al vele jaren actief in Nederland en heeft drie productielocaties in Oldenzaal, Beuningen en Steenbergen. Het hoofdkantoor voor Noord-Europa is gevestigd in Hoofddorp.

Met de overname van De Groot Edelgebak breidt Europastry zijn aanwezigheid in de foodservicemarkt verder uit, een belangrijk strategisch doel voor de komende jaren. Daarnaast stelt het De Groot Edelgebak in staat om in de toekomst een nog completer aanbod te bieden. De Groot Edelgebak blijft opereren onder eigen naam en vanuit het huidige logistieke centrum in Ede.

De overname is begeleid door overnameadviseur Marktlink.

Gerelateerde artikelen