De Goudse koopt zich in bij dienstverlener VCSW

Verzekeringsmaatschappij De Goudse heeft een belang van 30% gekocht in VCSW, een bureau dat bedrijven adviseert over het besparen op sociale premies.

VSCW (25 werknemers) biedt software aan die gekoppeld is aan de salarisadministratie. Daarmee kunnen bedrijven zien hoeveel sociale premies ze moeten betalen en of ze recht hebben op terugvorderingen of kortingen. Klanten zijn vooral grotere bedrijven, waaronder uitzendbureaus en zorgbedrijven. 

Met de overname wil De Goudse de dienstverlening aan het mkb verder uitbreiden. Een segment waar ook VCSW in wil groeien. 

Financiële details zijn niet bekend gemaakt. Wel haalde De Goudse onlangs 20 miljoen euro op met een obligatieuitgifte. Dat geld was volgens de verzekeraar vooral bedoeld om nieuwe overnames mee te doen.

De Goudse deed de afgelopen jaren al een reeks kleinere en grotere overnames: vorig jaar lijfde het nog levensverzekeraar Leidsche in en IT-bedrijf Hofstaete. Enkele jaren geleden kocht het Engage, een adviesbureau op het gebied van onder meer de Ziektewet. Ook steekt de verzekeraar via platform Voordegroei geld in mkb-leningen.

Gerelateerde artikelen