De Deense Saxo Bank is op zoek naar kopers

De koper van Binck Bank onderhandelt met diverse investeerders.

Meerdere partijen hebben interesse getoond in een overname van Saxo Bank, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Een consortium onder leiding van de investeringsbedrijven Altor Equity Partners uit Zweden en Centerbridge Partners uit de VS zou een niet-bindend bod hebben uitgebracht op de Deense beleggingsbank.

Saxo Bank nam enkele jaren geleden onlinebroker BinckBank over. Het Deense bedrijf is ook gevestigd in Nederland. Twee jaar geleden onderzocht de bank de mogelijkheid van een beursnotering in Amsterdam via een lege beurshuls, een SPAC. Het initiatief leidde tot niets.

Ook Interactive Brokers Group en andere potentiële bieders zouden geïnteresseerd zijn in het Deense handelsplatform, dat in juli de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft ingehuurd om te helpen bij het vinden van nieuwe eigenaren.

Onderhandelingen zouden nog gaande zijn. De grootaandeelhouders van Saxo Bank, waaronder het Chinese Geely, het Finse Mandatum en Saxo-oprichter Kim Fournais, kunnen nog besluiten om af te zien van een overname.

Mede-oprichter Fournais is nog altijd topman van Saxo Bank. Het Finse Mandatum kocht in mei een belang van bijna twintig procent in de Deense beleggingsbank van Nordic Insurance Group Sampo voor iets meer dan 300 miljoen euro. Altor is de grootste aandeelhouder van Mandatum.

Gerelateerde artikelen