De Brauw Blackstone Westbroek en JB Law aan kop in league tables H1

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:11
De Brauw Blackstone Westbroek en JB Law gaan aan kop in de league tables van advocatenkantoren van het eerste halfjaar van 2021.

[Correctie: de league tables Legal Advisory zijn aangepast. Bekijk hier de aangepaste league tables]

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek staat 16 miljard euro op de eerste plaats in de league table voor advocatenkantoren gesorteerd op dealwaarde. Ruim vier miljard heeft het kantoor te danken aan haar trouwe klant Philips. Het Eindhovense elektronicaconcern verkocht zijn huishoudelijke apparaten voor 4,4 miljard euro aan Hillhouse Capital. Loyens & Loeff met 12,6 miljard euro op de tweede plaats. Het kantoor was onder andere betrokken bij de investering van Pershing Square in de Universal Music Group (UMG) voor 3,5 miljard euro.  

Stibbe was ook bij de UMG-deal betrokken. Het kantoor completeert het erepodium met 11,6 miljard euro. Partner Derk Lemstra (foto rechts) kijkt terug op een druk eerste halfjaar. “De combinatie van reguliere IPO’s, SPAC’s en een aantal grote M&A transacties heeft ons corporate team goed bezig gehouden in het eerste half jaar. De internationale aantrekkingskracht van Euronext Amsterdam speelt daar zeker een grote rol in. Ondanks dat de markten voorzichtiger lijken te worden zie ik dat effect niet afnemen.”

Joost den Engelsman (foto rechts) van nummer vier NautaDutilh stemt in met Lemstra: "Corona versnelde maatschappelijke ontwikkelingen – zoals e-commerce en online leren – en bedrijven speelden daar ook met overnames op in. Denk aan de overname van Grubhub door Thuisbezorgd, de fusie tussen RTL en Talpa en NPM’s investeringen van Squla en Infinitas Learning. Wij hebben geen aanwijzingen dat de hausse op de M&A-markt binnenkort ophoudt. H2 lijkt vooralsnog 'meer': meer SPAC IPOs, meer bedrijven op zoek naar meer nieuwe kansen, en wellicht – na de afbouw van staatssteun – ook meer distressed M&A.”

Verdubbelaar ingezet door JB Law

JB Law staat met 53 deals op de eerste plaats in de league table gesorteerd op aantal deals. Een knappe prestatie, want het kantoor kwam over heel 2020 niet verder dan 38 deals. Ook deBreij is goed op dreef en volgt met 52 deals op de tweede plaats. NautaDutilh staat met 46 deals op plaats drie.

Loyens & Loeff staat met 39 deals op de vierde plaats. Partner Harmen Holtrop (foto rechts) zag bedrijven in sneltreinvaart verkocht worden: “Het eerste half jaar van 2021 is een voortzetting van het tweede halfjaar van 2020. Enorm veel activiteit waarbij er veel concurrentie is in processen waar goedlopende ondernemingen worden verkocht. Regelmatig komt het voor dat die ondernemingen al zijn verkocht voor er goed en wel een proces op gang is gekomen. Het tweede halfjaar van 2021 zal vermoedelijk eenzelfde soort beeld geven waarbij het even afwachten is hoe de markt zal reageren op het afbouwen van de overheidssteun.”

 

Gerelateerde artikelen