De Boeck, Schouten, van der Laan en van der Maarel in jury Best Small Cap Deal 2019

De Best Small Cap Deals die bij de M&A Awards in aanmerking komen voor een prijs kenmerken zich door bijzonderheid, complexiteit van de transactie, innovatieve financiering, een gevoerde biedingenstrijd, een scherpe aankoopprijs en/of een uitmuntende strategie achter de transactie.

Aldus Antea directeur Robert de Boeck: "Een goede small cap deal is voor mij een propositie waar veel hobbels met de nodige creativiteit overwonnen zijn, waar sprake is van een multidisciplinair karakter en waar lange termijn-continuiteit voor de onderneming gewaarborgd is. De aanpak van de koper of investeerder moet in de cultuur van het Nederlandse MKB passen. Dus geen ingewikkelde constructies, maar recht-toe-rechtaan. Eenvoud voorop. Met andere woorden, een deal met alleen maar winnaars (koper, verkoper, onderneming en overige stakeholders)."

Rob van der Laan, partner van NewPort Capital zegt: "Een goede small cap deal voor NewPort is een deal die samen met de ondernemer(s) / manager(s) in alle openheid is besproken, helder en duidelijk in elkaar zit en voor alle partijen waardevol is."

Aldus Brigitte van der Maarel: "Een goede small cap deal is een innovatief gestructureerde transactie waar, in structuur en door de kwaliteit van management, ruimte is voor de uitvoering van de verscheidenheid aan activiteiten zoals die kenmerkend zijn voor small cap groei bedrijven, met aandacht voor professionalisering parallel aan de technologische kansen en organisatorische groei.”

De juryleden in 2019 voor de M&A Award Best Small Cap Deal zijn:

  1. Brigitte van der Maarel, hoofd NIBC Mezzanine & Equity Partners. Brigitte begon in het bankwezen (voornamelijk ABN AMRO) en was eerder actief op het gebied van leveraged finance, M&A en strategie, leveraged finance, corporate finance, voor (voornamelijk) winstgevende bedrijven. Daarna werkte zij als venture partner voor INKEF Capital en investment director voor Convent Capital. 
  2. Robert de Boeck, directeur bij Antea. Robert is oprichter en directeur van Antea. Ontwikkelde in 1992 binnen Staal Bankiers de unieke formule van een participatiemaatschappij voor het MKB. Rondde in 1986 cum laude zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam af. Is sinds 2014 vaste columnist in de Quote.
  3. Maasbert Schouten, directeur Maasinvest. Maasbert Schouten richtte meerdere ondernemingen op, waaronder AFAB Holding N.V. (van eenmanszaak tot holding met 1.000 medewerkers), kocht en verkocht alle aandelen van Vitesse, werd een bekende verschijning in vele (zaken)bladen waaronder Quote en is momenteel actief als bestuurder en bedrijfsadviseur, maar vooral investeerder als CEO N.V. MaasInvest.
  4. Rob van der Laan, partner van NewPort Capital. Rob heeft 25 jaar ervaring op het gebied van Private Equity en M&A. De laatste jaren was hij Partner bij Bencis Capital Partners, waar hij diverse succesvolle investeringen heeft geïniteerd, begeleid en samen met de betrokken management teams heeft gerealiseerd. Van 2004 tot 2012 was hij Partner bij Boer & Croon Corporate Finance.

Ezri Blaauw, manager M&A Networks Benelux zegt over deze categorie: "De pracht van de small cap is dat het teruggaat naar de essentie. Hier geen ontelbaar specialisten die ieder een kleine schakel vormen, maar enkele hoofdrolspelers die de transactie kleur geven met hun persoonlijkheid. Het verhaal van de small cap deal is er een van emotie en karakter."

De vereisten voor deze titel?
De Best Small Cap Deals die in aanmerking komen voor een M&A Award kenmerken zich door bijzonderheid, complexiteit van de transactie, innovatieve financiering, een gevoerde biedingenstrijd, een scherpe aankoopprijs en/of een uitmuntende strategie achter de transactie. De dealwaarde ligt tussen de 5 en 50 miljoen euro deal value en de deal is aangekondigd in de periode 1/11/2018 – 30/10/2019. De pracht van de small cap is dat het teruggaat naar de essentie van het dealmaken. Hier geen ontelbaar specialisten die ieder een kleine schakel vormen, maar enkele hoofdrolspelers die de transactie kleur geven met hun persoonlijkheid. Het verhaal van de small cap deal is er een van emotie en karakter.

Om ook mee te kunnen doen aan de M&A Awards Best Small Cap Deals gebruikt u het pitchformulier van de Best Small Cap Deal.  De dealmakers presenteren/pitchen hun deal op 21 november 2019 's middags in Amstelveen aan de jury bij NautaDutilh in Amsterdam waarbij zij door de jury worden beoordeeld.

Foto: Robert de Boeck, Antea

Gerelateerde artikelen