‘DB wil logistieke tak verkopen’

De Duitse nationale spoormaatschappij Deutsche Bahn is bezig met voorbereidingen voor een verkoop of beursgang van zijn logistieke tak DB Schenker. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De waarde van DB Schenker, dat ook actief is in Nederland, zou rond de 20 miljard euro moeten liggen.

Volgens de bronnen is het staatsspoorbedrijf in gesprek met adviseurs over een mogelijke transactie later dit jaar. Daarbij zouden verschillende opties worden bekeken, waaronder een volledige of gedeeltelijke verkoop of een gang naar de aandelenbeurs. Naar verluidt hebben grote investeringsmaatschappijen al interesse getoond, zoals Carlyle Group, CVC Capital Partners, Blackstone en Bain Capital.

Maar ook andere logistieke bedrijven zouden hun oog op DB Schenker kunnen laten vallen. Zo heeft het Deense transportconcern DSV al gezegd geïnteresseerd te zijn in DB Schenker als de Duitse overheid zou besluiten tot een verkoop. Andere mogelijke bieders kunnen bijvoorbeeld Deutsche Post of het Zwitserse Kuehne & Nagel zijn.

DB Schenker is actief met vrachtvervoer op land, ter zee en door de lucht en heeft wereldwijd op 2100 locaties meer dan 74.500 werknemers. Het bedrijf heeft flink geprofiteerd van de sterke vraag naar goederenvervoer door het sterke economisch herstel van de coronacrisis. In de eerste helft van 2021 zette het bedrijf een operationele recordwinst in de boeken van bijna 630 miljoen euro. DB Schenker werd in 1872 in Wenen opgericht en viert dit jaar het 150-jarige bestaan.

Gerelateerde artikelen